Ja, du gør alting nyt ...

”Ja, du gør alting nyt på jord, en sommer rig på nåde.”
Fra salme 725: Det dufter lysegrønt af græs vers 4

Naturen folder sig ud i denne tid. Alle vores sanser overvældes af lys og farver og dufte. Det dufter ligefrem ’lysegrønt af græs’, som vi synger i salmen. Det er som om, det store brus af liv i naturen også kan mærkes i sind og krop. Man bliver glad af det, ja, man bliver helt høj af det. Der pibler mod og håb frem i maven, i blodet, i tankerne, i hjertet, i fødderne, i smilemusklerne.

Alting synes forfriskende nyt, når man står og kigger på de lysegrønne bøgeblade op imod en blå himmel. Man overvældes og tænker frem mod en dejlig sommer rig på alt det gode og livgivende, som tidligere somre har givet os. Og måske netop derfor er det så skøn en tid for os, fordi vi helt af os selv erfarer, at alt det livgivende er noget, vi må tage imod. Det gives os. Det overvælder os.

Det handler ikke om vores præstation eller vores optimering eller vores egen kraft. Det handler om nåde: om det, vi får givet helt gratis. Liv og kærlighed. Håb og mod. Tro på, at Gud gør alting nyt for os – også når vi ikke kan tro det muligt.

Sådan gælder det også nu i denne sommer, hvor alting skal gøres på ny og på en ny måde i forhold til at bekæmpe coronasmitte. Det bliver alligevel en sommer rig på nåde! Vi skal blot få øjne og ører op for, at Gud fortsat gør alting nyt på jord her lige ind i dit og mit liv. Det sker hver dag og hele tiden, at nyt liv gives dig, og nyt håb baner sig vej og pibler frem omkring dig og i dig.

At lade sig overvælde af dette, at tage imod dette og varme sig ved det, ja, det er såmænd at tro.

”Ja, du gør alting nyt på jord, en sommer rig på nåde.”

(Skrevet af Mette Enevold)