Konfirmation

Hvad er det at gå til præst?

At "gå til præst" er lidt som at gå til fodbold, spejder eller guitar. Vi mødes en gang om ugen og du lærer en masse forskellige ting: om Gud og Jesus, og vi læser spændende historier fra Bibelen. Vi snakker om livets store spørgsmål og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om tro og tillid. Om venner. Om det der kan være svært i livet. Men også om hvad der sker, når man dør. Vi læser, ser film, tager på udflugt og hygger os sammen.

Undervisningen foregår onsdage kl. 14.00-15.30 og torsdage kl. 8-9.30. Et par gange i forløbet skal du deltage i en aktivitet i weekenden; det får du mere at vide om når du begynder.

Udover konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation. 

Konfirmationen - Guds teenager

Ingen fest uden kirken. De store begivenheder i vores liv starter i kirken. Det gør din konfirmation også. Her får du lov til selv at bekræfte din tro; det var det din gudmor/gudfar gjorde for dig, dengang du blev døbt. I Sthens kirke er der plads til, at du kan invitere hele din familie og alle dine venner.

Hvis du ikke er døbt endnu?

Vil du gerne konfirmeres, men ikke er døbt, bliver du døbt inden din konfirmation.

Tilmelding til konfirmation og konfirmationsforberedelse

For at du kan blive konfirmeret, skal du først følge konfirmationsforberedelsen.
Tilmelding sker her på hjemmesiden når du går i 7. klasse - altså året inden din konfirmation. Tilmeldingen åbner omkring den 1. februar hvert år og foregår ved at følge linket:

https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/konfirmation/konfirmandtilmelding

Hvis du ikke bor i sognet og derfor skal konfirmeres i en anden kirke, men ønsker at følge forberedelsen i Sthens kirke sammen med dine kammerater fra Skolen på Rønnebær Alle, så skal du bruge ovennævnte link og notere, hvor du skal konfirmeres og hvor du skal følge forberedelsen.

E-mail om valg af konfirmationsdato udsendes hvert år primo april og e-mail om, hvornår konfirmationsforberedelsen begynder udsendes medio august hvert år til alle, der er tilmeldt.