”og efter vinter kommer vår med sommer, korn og kerne.”
(Fra salme 729 vers 6 i Den Danske Salmebog)

Vi har brug for håb i disse dage. Et lyspunkt at holde fast i. Smittetrykket stiger, og vi går den mørke vintertid i møde. Det er ikke mærkeligt, at corona-træthed, corona-udmattelse og corona-tristhed melder sig. Hvor skal vi hente livsmod?

Et sted at begynde er: at leve livet, mens vi har det. På trods af restriktioner, mundbind, afstand, forsamlingsforbud med mere, som vi alle skal overholde til alles bedste, ja, så kan livet med hinanden godt leves med familie og venner alligevel. Vi har fundet veje, og vi kan fortsat finde veje. Livet og kærligheden pibler fortsat frem på nye måder, for det er ikke til at bremse.

Et sted at fortsætte er: at tænke tilbage på tider og generationer før os, hvor man også har stået i svære kriser. De og livet stoppede ikke, de kæmpede og holdt ud, og krisen fik ende en dag. Sådan er det også med Covid-19. Vi må holde ud. Det får en ende.

Et sted at hvile i er: det kristne livshåb. Lyset vinder. Livet pibler frem selv det mørkeste sted, for ”efter vinter kommer vår med sommer, korn og kerne.”

Skrevet af sognepræst Mette Enevold