Historik - udstillinger og ferniseringer
Kunstudstilling 28. januar - 1. april 2024
med fernisering den 28. januar kl. 11.15
i Sthens Kirke ved Olaf Hauge
Om kunstneren:
Mit navn er Olaf Hauge, og indtil 2012 var jeg mest gymnasielærer på Helsingør Gymnasium, men nu bruger jeg en stor del af min tid på at male – samt på mit vinfirma, Vin a la Carte (www.valc.dk).
Jeg har malet i mange år, ligesom min interesse for malekunst går langt tilbage, til mine mange år som humanistisk lærer på Helsingør Gymnasium.
Jeg maler billeder af den enkle grund, at jeg nyder det enormt og synes, der er så mange aspekter af maleriet, der er spændende.
Den største udvikling i mine billeder er sket inden for de seneste 10 år, hvor jeg som elev af Michael Støvring har lært rigtig meget om maleteknik , komposition, motiv- og farvevalg. I den forbindelse har jeg også i høj grad forladt oliefarverne, som ellers i mange år var mit foretrukne medie. Langt de fleste billeder, jeg maler nu om dage, er malet med akrylfarver, som jeg er blevet rigtig glad for at arbejde med.
Som det vil fremgå af hjemmesiden og udstillingerne, er mine billeder langt fra ensartede i motivvalg, men alligevel vil der nok kunne anes en gennemgående malestil i de fleste billeder.
Motivmæssigt vil der i mange af billederne kunne anes en inspiration fra mange forskellige geografiske områder samt fra mytologiske emner.
Udstillinger:
Forår 2016: Jystrup Savværk
Januar 2017: Espergærde Bibliotek
Februar 2017: Abildvænget Bibliotek
Sommer 2017: Kulturhus Syd, Helsingør
Maj-juni 2018: Deltager i Helsingør Kunstforenings jubilæumsudstilling på Marienlyst Slot
September 2018: Deltager med min malegruppe, Det blå Hus, i udstilling i Kulturhus Syd
September-november 2018:Udstiller på Lille Odinshøj
November-december 2018: Udstiller hos Fysioterapeuterne på Axeltorv, Helsingør
August-september 2019: LOF i Stengade, Helsingør
November-december 2019: Sthens Kirke, Snekkersten
December 2020-marts 2021: Strandvejskirken, Humlebæk
Kunstudstilling i maj-juli 2023
med fernisering den 14. maj kl. 11.15
i Sthens Kirke ved Susanne Severin Togeby
Jeg startede med at male i 2003 på billedskolen i Birkerød.
Min interesse er skabt af, at jeg som 17 årig var aupair i Østrig hos min onkel, som var akademisk maler. Jeg blev "fodret" med kollager, oliemalerier,sgrafitto, som det hed,når man malede på husgavlene i Østrig. Jeg var altid med til de mange ferniseringer i Oberoesterreich.
Min far, som havde et travlt lederjob, begyndte at male for at stresse af om aftenen og i weekenderne.Også gennem ham blev min interesse for billedkunst vakt.
Jeg interesserer mig for farver,former og strukturer og det er disse elementer, der inspirerer mig til at male. Æstetik fylder også og bliver gengivet bl.a. ved blomster.
Jeg lader mig inspirere af visuelle oplevelser. Flere billeder afspejler indtryk fra rejser fra bla Cuba og Frankrig.
I en del år har jeg taget malekurser hos Carla Salguero Westphal,som er uddannet på kunstakademiet.
Jeg maler udelukkende med akrylmaling.
Når jeg maler, glemmer jeg alt omkring mig og fordyber mig i en helt anden verden. Jeg oplever en personlig tilfredsstillelse ved at se farver og figurer spille sammen.
Du er velkommen til at kontakte mig på mob.tlf 40581932 / tus50@hotmail.com
På glædeligt gensyn i Sthens Kirke
Susanne Severin Togeby
Kunstudstilling marts-12. maj 2023
i Sthens Kirke ved N.P. Dahlerup
Sthens Kirke slår dørene op for denne spændende kunstudstilling, hvor vi oplever maleren N.P. Dahlerup, der har tegnet, malet og lavet grafik i mange år og han maler stadig hver dag! Han har både solgt og udstillet malerier utallige steder bl.a. på Charlottenborg og i udlandet.
N.P. Dahlerup har sin helt egen stil i sine motiver, der må opleves ved selvsyn!
Der serveres et glas vin ved ferniseringen!
HVEM ER N.P.DAHLERUP
(hentes fra kunstnerens hjemmeside)
Maleren N.P. Dahlerup er født i marts 1929 i København.
Dahlerups kunstneriske fundament blev allerede lagt i drengeårene.
Således havde hans far, der også var kunstner, eget grafisk værksted, hvor N.P. Dahlerup ofte opholdt sig og hjalp til. Gennem sit senere arbejde som tekstilfarver, off-set trykker, layout-mand, reklametegner, litografisk trykker og forskellige uddannelser inden for disse områder, begyndte hans egen kunst at tage form og bragte ham frem til det, som senere skulle blive hans egentlige virke.
Han er uddannet på Kunsthåndværkerskolen, Grafisk Højskole, Akademiets Croquisskole og Holbæk Kunsthøjskole.
Han har i en årrække modtaget privat undervisning hos Peder Tuxen Rosenstand.
Dahlerup udtrykker ofte historier i billedserier, ligesom hans rejseoplevelser kommer til udtryk i tegning, grafik og på lærred. Størrelsen på hans billeder varierer fra miniaturer til meterstore ”vægmalerier”. Hans billedudtryk er figurativt og koloristisk. Farveholdningen spænder fra de lyse til de meget mørke og dybe farver.
Kunstudstilling med fernisering 4. december kl. 11.15
i Sthens Kirke ved Henriette Muus
Udstilllingen kan ses i december 2022 og januar 2023
"Jeg fik behov for at male lyset frem"
Henriette Muus, kunstner, journalist og forfatter, er født i Danmark, men har i lange perioder boet i Frankrig, Italien og Tyskland. Hun vendte tilbage til Danmark i 1992 og blev ansat i Danmarks Radio. Derefter arbejdede hun 10 år som politisk medarbejder på Christiansborg, senere som pressechef for Kristendemokraterne samt som pressechef for Dansk Ambulanceråd. Senere valgte hun at forlade politik for at arbejde som freelancejournalist, bl.a. for at få mere tid til at koncentrere sig om poesien og maleriet.
Hendes digte : "De 4 årstider" er sat i musik af komponisten Henrik Metz og Endnu Et År 2019 B, ligger på Youtube hvor hendes digte synges af sanger og komponist, Mogens Christoffersen.
I 2005 udkom hendes digtsamling ”I min jagt på i morgen har jeg udskudt i dag”, hvor hun beskriver menneskers liv i dagens Danmark gennem digte med illustrerende akvareller.
I 2006 mødte Henriette Muus den engelske forfatter Fay Weldon, der blev begejstret både for budskabet i digtene og for Henriette Muus’ meget personlige og smukke illustrationer til dem. Fay Weldon bad om lov til at gengive digtene på engelsk. Bogen udkom på engelsk i 2008.
" This is a book by someone who is both a poet and a visual artist. It is quite rare
to find both in the same body. The ordinaryemotions of being alive - love, fear, shame, grief, joy, depression,those spurts ofsocial indignation we all experience - given proper voice and form.
I am not a born poet: Henriette Muus is. She has the vision" Fay Weldon.
Henriette Muus og Fay Weldon har sammen optrådt adskillige gange med digtene i både Danmark og England. Henriette Muus er i dag med sine digtoplæsninger og udstillinger meget efterspurgt.
I 2014 udkom ”Imellem mine dybeste tanker”, digte og akvareller som kredser om livet med dets mange facetter.
Hvert digt med tilhørende akvarel er en hyldest til livet og naturen, men også et budskab om at huske dem der har brug for dig.
Akvarellerne er nonfigurative og naturinspirerede med mange farver og dybde, som betragteren selv kan gå på opdagelse i.
"Det er mit håb, at digtene med akvarellerne vil give stof til eftertanke samt efterlade læseren en anelse varmere i sjæl og sind."
Henriette Muus.
I 2020 bevægede Henriette Muus sig ind i biblens univers.
De sidste år har været mørkets Covid år, med isolation, ensomhed, utryghed, angst, og rystende hamstringer, derefter oplevede vi pludselig at krig, energikrise og inflation blev en del af vores dagligdag, og jeg følte jeg måtte arbejde med noget der bragte lys og gav betragteren tid og lyst til eftertanke, der startede tanken med at gå mere i dybden med noget. Derfor valgte jeg at bevæge mig ind i biblens univers." Henriette Muus
Det er blevet til 21 billeder som alle er motiver fra biblen, og alle med citater fra Biblen, samt henvisning til hvor i Biblen de stammer fra. Alle billeder er lavet i ikonstørrelse, med håndlavede guldrammer, malet med guld, sølv, bronze samt akryl, og måler ca. 30 X 40 cm.
Billederne har været udstillet i København samt Den Danske Kirke i London.
Sagt om de bibelske motiver:
Ny udstilling med Henriette Muus i Church-hall, London.
I går åbnede udstillingen af Henriette Muus med De Danske Kvinders påskefrokost og foredrag ved Henriette Muus. Det var et fantastisk interessant foredrag og oplæsning af Henriette Muus´s digte ledsaget af hendes billeder.
Når LYSET i billederne spejler de guddommelige glimt af det himmelske
Adventskirken, der er en folkekirke i Vanløse, har atter fået besøg af journalist, forfatter og billedkunstner Henriette Muus, der siden 3. oktober har udstillet sine smukke, dybe og livsbekræftende billeder i kirkens lokaler.
Henriette skriver selv: ”Det er magtpåliggende for mig at lyset får mulighed for at ”spille”. Malerierne er malet med tanken på at de ændrer sig med lyset, som livet ændrer sig, men at de altid har lyset i sig selv, som lyset i troen.”
Der er i alt 20 Bibelske motiver fra både Det gamle og Det nye Testamente, samt et enkelt billede: ”Pietà” – den døde Kristus i sin moders arme. Alle billeder har det relevante bibelcitat under, med henvisning, så beskueren selv kan fordybe sig i den bibelske historie.
Jeg kan varmt anbefale alle, at invitere Henriette Muus og hendes smukke billeder på besøg, samt give plads for et arrangement, der vil blive et uforglemmeligt møde med livets store og vanskelige emner, i respekt for livet og for medmennesket!
Erik Meier Andersen, sognepræst ved Adventskirken
Sagt om Henriette Muus digte og akvareller:
"Henriette Muus's smukke akvareller afspejler selve livets mange farver, kontraster og stemninger. Sammen med citater fra Henriettes to digtsamlinger bliver sammenhængen mellem det kunstneriske og det dybt menneskelige både tankevækkende og livsbekræftende. Det er som et øjeblik at blive lukket ind i livets dybde og mening, fordi Henriette formår at sætte ord på de mange følelser, som kendetegner et menneskeliv, på både godt og ondt"
Erik Meier Andersen, sognepræst ved Adventskirken
"Det var til dato den bedste udstilling, vi endnu har haft i Syv sognegård i de 16 år, hvor jeg har været med i udvalget, der har med udsmykningen og ferniseringer at gøre. Jeg vil gerne hermed sige rigtig mange tak til Henriette Muus, fordi hun har givet mig og borgerne i Viby og omegn en oplevelse, de vil huske længe."
Poul Søe Nissen, SYV MENIGHEDSRÅD
"Der er ingen tvivl om, at Henriette Muus behersker begge kunstarter, og det på et efter vores opfattelse højt niveau. Billederne balancerer mellem det naturalistiske og det abstrakte så de giver mulighed for at beskueren kan gå på opdagelse i billedet og måske også skabe sin egen fortolkning af billedet. Selvom man sikkert vil kunne se en såkaldt ”rød tråd” i hendes billeder, opleves de alligevel med stor forskellighed, hvilket givet vis skyldes hendes absolutte talent for at beherske vandfarverne samt hendes evne til at skabe dybde i billederne."
Flemming Deichmann, Kunstgruppen ved Solrød Bibliotek,
Læs mere om Henriette Muus på hendes kunstnerprofil på www.facebook.com/pages/Henriette-Muus-kunstner.
Henriette Muus
Strædet 7, Gørslev
4100 Ringsted
mob. 22 98 71 21
henriettemuus@gmail.com
Udstillingen kan opleves i Sthens Kirkes smukke lokaler.
Alle er velkomne!
Vandreudstilling ved Nynne og Eva Billesbølle Tworek
i Sthens Kirke i oktober og november 2023
Kunstudstillingen ”Øjeblikket bag glasdøren”
”Øjeblikket bag Glasdøren” fortæller i ord og malerier vores betragtninger, samt erfaringer med at være henholdsvis lillesøster og mor til Lea (33 år) med Downs syndrom og autisme.
Udstillingens omdrejningspunkt er det at være en minoritet, i en minoritet. Dels som Lea - en voksen kvinde med to handicaps - og dels som Eva og Nynne - pårørende mor og søster.
”Øjeblikket” er budbringeren, da det er de store og små øjeblikke, der tilsammen har skabt vores udstilling:
Det afgørende, vellykkede, urolige, varme, kritiske, sårbare,
ensomme, empatiske, stolte, kærlighedsfulde og øjeblikket nu.
Formsproget er digte fra digtsamlingen ’Glasdøren’ af Nynne Billesbølle Tworek og malerier, samt skitser af Eva M. Billesbølle Tworek.
Kunstudstillingen "Vejen til følelser og farver"
Kunstudstilling ved Emilie Cathrine Roslund
i Sthens Kirke i aug/sept. 2022
Malerierne er tænkt som en afspejling af mine drømme og følelser samtidig!
Mine malerier handler om at finde glæden frem i nogle sjove, anderledes nuancer, mens maleriet stadig forestiller noget i sin egen form.
Jeg læser lidt citater og bliver inspireret til at finde en form og en farve, der passer mig, til citatet.
Nogle af malerierne er skabt af drømme og gåture også. Jeg håber at med malerierne, at du ser noget nyt som hver dag giver dig lysten til at finde mere energi og livslyst.
Jeg maler primært for at skabe fokus på glæde og muligheder i livet. At intet er uopnåeligt hvis man følger sine drømme; man bør drømme dybt, for hver drøm går forud formålet, lyder et af mine citater. Sådan tænker jeg selv i hvert fald, når jeg har gang i processerne fra ide til maleri.
Min malestil er mest meget naivistisk, og farver og former bliver der leget med. Især når jeg blunder og begynder mit maleri. Ellers tager jeg også gerne ud og ser andres udstillinger og forholder mig til det med egne ideer.
Mine malerier handler ikke om at være specielt moderne eller i tidens trend med vilje, men mest fordi jeg netop har en proces i mit eget hoved.
Malerierne tager udgangspunkt i mine følelser især. Og disse bliver tydeligere og tydeligere, og mere overdrevne, med vilje. Nogle gange kan det være blide følelser, som mine svaner og stilheden i mine solnedgange. Andre gange kan det være mine elefanter, i alverdens farver og naive figurer, der gør mig vild af begejstring. Selv min ensomhed, har jeg malet et blåt hjerte, blåt som is, – ishjerte. Og mit arbejdspres der stiger, udtryk med 2 bankende hjerter. Dobbelt puls.
Min malerpalet er fuld af alverdens farver og der er ingen grænser for brugen af dem.
De skal bare være klare og supplere hinanden således at alle farverne får en plads på det tomme lærred…jo jo der er glæde ved at male.
“Mit maleri er færdigt når jeg finder det smukke eller det, der giver mig mening i det, der kommer til udtryk.
Kunstudstilling ved fotograf Torben Sørensen
Udstillingen kan ses i Sthens Kirke til i maj og juni måneder
Mangeårig lokalt forankret fotograf igennem 20 år, Torben Sørensen, har skiftet spor fra nyhedsfotograf til portrættering af mennesker.
Udstillingen ”CARL in memoriam” er en dokumentarisk fotoudstilling, der følger landmanden Carl Rasmussen fra Tikøb. Torben fulgte Carl gennem en længere periode og opnåede et tillidsforhold til Carl og et venskab. Billederne viser Carl som menneske og går tæt på og bag facaden.
Det er ærlige og følelsesladede billeder af en landmand, som levede et meget anderledes og simpelt liv. Carl har altid arbejdet hårdt og var en slidt mand. Carl var eneboer med få midler, men også et hjerteligt menneske der nød andre menneskers selskab og var utrolig gæstfri.
Carl døde i en gårdbrand der lagde den lille slidte landejendom i ruiner. Inden sin tragiske død sagde Carl ja til at billeder af ham måtte indgå i en udstilling. Så udstillingen er et minde om Carl.
Torben Sørensen har i over 20 år været nyhedsfotograf, men har skiftet interesseområde til portrættering af mennesker. Det er både reportage stilen, men især det personlige portræt, Torben Sørensen brænder for.
Torben Sørensen er stor tilhænger af SH portrætter, som han ser, som meget stærkere i udtrykket. Udstillingen i Sthens Kirke er reportage stil med print i Sort/hvid og er en stærk personlig skildring af en landmand, der næsten ikke findes mere.
Torben Sørensen har en Master i portrætfotografering og arbejder på flere større portrætprojekter.
Hvis man gerne vil i kontakte med Torben er hans kontaktinformationer her:
Fotograf Torben Sørensen
26141212 - kalabas.dk - torben@kalabas.dk
Kunstudstilling ved Kirsten Høst
Udstillingen kan ses i kirkens smukkelokaler 13. marts - 27. april 2022
Kirsten Høst er en dansk kunstner, der nu bor i Danmark, og som har kastet sig ud i en ny fase af sit liv og arbejde efter at have tilbragt 30 år i London, Storbritannien. Denne nye fase udspringer af en selvsikker og sikker tro og tillid, at der er en plan for hver enkelt af os, hvis vi tillader vores sande gaver at udfolde sig naturligt. Denne tillid har gjort det muligt for hende at finde en ny vision og en ny stemme, der arbejder med oliemaleri og akvarel / blæk / collager.
Se mere på: www.hoestart.com
Kirstens arbejde er stærkt påvirket af geometri, som hun ser afspejlet i alle aspekter af vores univers. Dette tema blev forstærket af hendes omhyggelige undersøgelse og beundring af de store renæssancemalere på museerne i Italien, hvor hun har tilbragt længere tid, især i Firenze, Perugia og Venezia. Kirstens arbejde starter ofte med en geometrisk form og med et åbent sind, og inspirationen udvikler sit eget liv og vibration.
Hendes arbejde har været udstillet i London, Edinburg, København, Philadelphia og New York i USA og vil blive udstillet næste år i Palermo og Firenze i Italien.
Efter sit første soloshow i London i 1982 skrev Ronald Alley, daværende kurator på Tate Gallery: Kirsten Høsts collager udspringer af fantasien og symboliserer en hel vifte af følelser. Med blot et par farvede fly er hun i stand til at fremkalde komplette landskaber, lys og glæde. Andre collager skildrer mere dramatiske scener i livet, der udtrykker smerte og frygt, men aldrig uden håb!
GEOMETRI Jeg har elsket geometri siden jeg var en lille pige, og har altid haft et kompas og en lineal med mig. Siden år 2000 har jeg studeret hellig geometri. Min fascination af geometri og min kærlighed til farver kombineret med et ønske om at udtrykke følelser og indtryk, har inspireret den måde, jeg nu arbejder jeg har søgt i mange år for at finde et udtryk - en stemme - som ikke kom fra min hjerne, men fra mit væsen, og jeg håber, det er, hvad der endelig er sket. Universet er en geometrisk konstruktion, og det fascinerer mig, hvor enkelt og samtidig hvor utroligt kompliceret det er.
INSPIRATION Min inspiration kommer fra mange uventede hjørner: noget jeg ser i naturen - en film - eller en drøm, jeg har haft - men mest nu, når jeg konstruerer mine geometriske tegninger. Pludselig vil jeg opdage noget i konstruktionen, og jeg vil udvikle det uden at tænke meget. Jeg glemmer tid og sted - disse timer er meget glade timer! At stå foran et gammelt maleri, der blev ekskluderet for flere hundrede år siden, inspirerer mig også. Uanset hvor sofistikerede de nye fototeknikker er - det bliver aldrig det samme som originalen, og - hvis det overhovedet er muligt - at røre ved et maleri af Perugino eller Pontormo for blot at nævne to af de store mestre, er at forbinde på en måde, som ingen ord kan beskrive, og er en stor inspiration. Det har taget mig mange år at skrælle min tro på autoritet - hvordan man skal male eller ej. Nu ved jeg, jeg skal forblive loyal over for den inspiration, der fører mig til - og acceptere, hvad det ser ud!
FREMTID Jeg tror, at skønhed, farve, balance og harmoni påvirker os alle meget - og det gør manglen på samme! Derfor er det positivt at skabe noget, der får beskueren til at føle sig godt tilpas – i harmoni – fredeligt – og at det er et beskedent, men værdifuldt bidrag til fred. Jeg har valgt at arbejde i ensomhed i meget lang tid - jeg følte, at det var den eneste måde, jeg kunne finde min egen vej gennem alle korridorerne af kreative muligheder - altid håber, at en dag noget ville krystallisere fra min søgning - at jeg klart ville se den retning, som var min. Det skete for et par år siden, og det er jeg så taknemmelig for, og jeg håber, at jeg kan udvikle det meget mere i de kommende år.
CV
1965. Diplom i design og skræddersyning.
1965 - 1968. Min egen kjoleskole i København.
1968 - 1970. Arbejdede i teatret og på film som en costumier.
1970 - 1972. Har studeret teaterhistorie på Københavns Universitet.
1973. Begyndte at arbejde kreativt med stof- og papircollager. Senere med malerier.
1982. Første udstilling af collager på New Art Centre, Sloan St. London.
1982 - 1989. Udstillinger i Edinburg, London, København, Philadelphia.
1986 - 1987. Har studeret kunst og tegning på John Cass Art School, London Polytechnic.
1992 Cambridge University Færdighedsbevis på engelsk ved Oxford.
2002 - 2005. Institut for Kunstterapi. Breininge, Danmark. Diplom i juni 05.
2003. Kurser i 'Spirituel Mandala'-tegning med Judith Cornell Ph.D, Californien. DE FORENEDE STATER
2004. Assistent for Dr. Judith Cornell, undervisning på Mount Madonna, Californien. DE FORENEDE STATER
2003 - 2006. Private klienter (Art Therapy) i London og København.
1986 - 2006 deltog i flere kurser i selvudvikling, mens de udforskede forskellige måder at male på.
2014 – Udstilling på ArtExpo april 2014 New York
2014. Valgt af "ArtBusinessNews Magazine, USA, som en af de "Mest Nye Kunstnere" i 2014.
2015 - Udstilling på den internationale Art Biennale i Palermo i januar i Italien.
2015 – Udstilling i Galleri Dante i Firenze i marts i Italien
2015- Udstilling på Moma, Barcelona april.
2015 - Udstillingssalfibie Carousell de Louvre Paris i juni.
2015 - Udstilling på Tuiliere galleri Paris i september
2015 - Udstilling i Palermo oktober-nov.
2016 Exhibiiton i Budapest i august
2017 Udstilling London Art Festival (Vandt malere tredje pris)
2017 Udstillet på Art-Nordic Copenhagen
2017 Udstillet på biennal på Chianciano september
Udstilling 2018 på Art-Nordic i København
Planlagt udstilling 2019 på London Art Festival i maj
Udstilling på Art -Nordic Copenhagen 2019.
Vandt: Årets danske kunstner 2019.
2019 London Art Biennale.
Vandt malere tredje præmie
2019 Udstillet i Det Kongelige Operahus i København
2020 Udstiller på Art-Nordic i København........aflyst på grund af corona virua
2020 Udstilling Krudthuset Kronborg slot Danmark... aflyst på grund af corona-virus
2020 Udstilling Gagliardi Gallery London i november
2021. London Art Biennale
2021. Født Watts galleri København. Kun udstilling.
2021. Uertiret kunstnerudstilling London
2021. ArtNordic København
2021. GEUS København
Kunstudstilling ved Karen Lindberg
Udstillingen hænger i kirkens smukkelokaler fra 16. januar til marts 2022
Karen Lindberg er akvarelmaler helt ind i sjælen. Lethed og flygtighed er de to ord hun selv bruger om akvarellens særlige muligheder for at fange lyset og bevægelsen i de charmerende billeder- og når man ser Karens billeder får man en intens oplevelse af lys i bevægelse.
Karen udtrykker sine oplevelser fra rejser og fra det helt nære. Hun kan male billeder, der indfanger globale problemstillinger med nerve og hudløs ærlighed, men hun er lige så god til at indfange skiftende livsfølelser i sine følsomme skildringer af blomster, mennesker og dyr.
Men uanset om motivet er fortællende eller det går sanseligt tæt på et unikt øjeblik, er hendes billeder altid karakteriseret af en fornem sans for farvernes lys og for billedets særlige atmosfære og sensitive kvaliteter. Der er på en gang alvor, intensitet, men også poesi og humor i Karens skønne billeder. Se mere på www.kunstrunden.dk
Anmeldelse af Lis Engel, phd i krop, kommunikation og læring ved KU, billedkunstner, forfatter og kunstanmelder ved Kunstavisen og Dans, Terpsichore
Kunstudstilling 14. november 2021 - januar 2022
ved Kirsten og Preben Christiansen
Ægteparret, Kirsten og Preben Christiansen, udstiller tilsammen 36 af deres billeder - malerier og fotografier.
Kirsten Christiansen har malet og tegnet næsten hele livet. Som ung porcelæn - senere akvarel og croque. Hun har bl.a. modtaget undervisning hos malerne Peter Land, Thomas Friisholm og Peter Carlsen.
De sidste 16 år har Kirsten malet akryl på lærred. Kirsten er i år også begyndt at lave flademalerier - dvs uden skygger. Dog sniger der sig - hos hende - et skyggefuldt objekt ind over fladen. To af hendes billeder af dén type, er med i udstillingen.
Kirsten har bl.a. udstillet her: Nykredit, Kronborg, biblioteker, kirker og den censurede udstilling Konst på Kryss på Sofiero Slot i Helsingborg.
Preben Christiansen fik sit første kamera som 11 årig og udgav fotografik som 25 årig. Han har modtaget undervisning hos fotograferne Astrid Kruse Jensen og Jeanette Land Schou.
Han genoptog kunstfotografi efter pensionering, især collager og motiver, der går i opløsning. Preben er aktuelt optaget af "at male med lys". Senest arbejder Preben i sort/hvidt og har over sommeren i år lavet en serie på 6 billeder med titlen "Awakenes" - tilstanden, hvor man ikke længere sover, men heller ikke er vågen - men måske kommer til ny indsigt!
Preben har udstillet på biblioteker og i kirker.
Kom og se den spændende udstilling i Sthens Kirke!
Kunstudstilling fra 13. august ved
Mira Kulmbach Renjanovic
Kom og se denne spændende kunstudstilling fra den 13. august 2021 ved kunstner Mira Kulmbach Reljanovic. Grundet Corona afholdes der ikke fernisering, men udstillingen kan ses i kontorets åbningstid, i forbindelse med gudstjenester og i øvrigt efter aftale.
Efter mange års besøg på diverse kunstudstillinger, fik hun selv lyst til, at svinge penslen. Mira har gået på forskellige malerkurser inden for akvarel-, akryl- og oliemaling siden 2003, men foretrækker akrylmaling p.t.
Mira maler mest i sit dejlige lille atelier i deres sommerhus i Frederiksværk, når tiden tillader det og inspirationen er der".
Kunstudstilling fra 7. maj 2021 - 29. juli 2021
ved N.P. Dahlerup og Elisabeth Tasarek Dahlerup
Udstillingen kan ses i kontorets åbningstid og i forbindelse med gudstjenester eller efter aftale.
Billedkunstner N.P. Dahlerup
Maleren og grafikeren Niels Peter Dahlerup har arbejdet med grafik og oliemaling i over halvtreds år.
N.P. Dahlerup udtrykker ofte historier i billedserier, og også hans rejseoplevelser fra Færøerne, Sverige, Frankrig, Tyrkiet, Assisi i Italien, kommer til udtryk i tegning, grafik og på lærred. Størrelsen på hans billeder varierer fra miniature til meterstore vægmalerier. I sit billedudtryk er han figurativ og koloristisk, og farveholdningen spænder fra de lyse til de dybe farver. I mange af hans landskabsmalerier gemmer der sig en rig billede- og farverigdom, så der kan findes nyt i dem hele tiden, de fleste malerier er ikke stationære, men fortæller forskellige historier.
N.P. Dahlerup har udstillet i det meste af Danmark, i Sverige, Tyskland og Italien.
N. P. Dahlerup er uddannet på Kunsthåndværkerskolen, Grafisk Højskole, Akademiets Croquiskole og Holbæk Kunsthøjskole. Han har i en årrække modtaget privat undervisning hos Peder Tuxen Rosenstand.
Elisabeth Tasarek Dahlerup, maler og forfatter
Har malet siden år 2000. I starten blev det guldaldermalerier. Senere blev det især Den indre Camino, Er /(Den indre Vej). Det maler Elisabeth stadig, men har også malet nogle religiøse malerier.
I flere år har Elisabeth Tasarek Dahlerup udstillet for maleren N. P. Dahlerup, også i Sthens Kirke.
Denne gang oplever vi dem så udstille sammen her i Sthens Kirke.
Kunstudstilling fra 6. december 2020 - 15. april 2021
ved det kunstglade ægtepar Jette og Ole Juul Hansen, der udstiller deres kunst - fotografi, tegning og maleri
På grund af Corona situationen kan udstillingen kun ses efter aftale med kunstnere eller i forbindelse med gudstjenesten
Jette har altid fotograferet og Ole har altid tegnet.
De har været meget opmærksomme på alt, hvad der sker omkring dem i form og farve. Ligesom Anna Anker malede med lyset har Jette været meget opmærksom på at lyset er noget af det vigtigste i hendes fotografier.
Kunstnerne er enige om, et positivt motiv og budskab som også fremgår at Oles tegninger og malerier som er i glade farver.
Enkelthed og letforståelighed er kodeordene. Deres billeder er en konstatering og glæde over deres omgivelser og den natur som vi alle skal passe godt på.
Kunstnerne har altid inspireret og givet hinanden et positivt modspil og det er der kommet denne flotte udstilling ud af.
Herunder får ser du Jette og Ole Juul Hansens kunstnerhistorik.
Ole Juul Hansens CV
Kunsthåndværkerskolen 1964 til 1968, med udmærkelse.
Arbejdede i reklamebranchen som tegner og grafiker, og udstillede her forskellige steder i verden.
Udstillede i 1983 i NewYork i Warhols “fabrikken”,
Broadway nr.860 lige efter han var flyttet til East 33rd Street.
Udstillede 3 gange i London hos Gallerie Tony Cutbert
Har udstillet i Paris hos Ted Bates.
Udstillede illustrationer i Gammelgård Kulturcenter,
som blev distribueret til hele verde gennem “Superstock” og brugt til artikler, blogforsider og undervisningsmateriale.
Tegnede børnebøger for Novo, udgivet i 19 lande verden over.
Har løbende udført en del malerier.
Jette Juul Hansens CV
Jette er uddannet portrætfotograf og har arbejdet hos Schiller Foto.
Udstillede første gang sine egne billeder i 2005, på en udstilling i Gammelgård Kulturcenter.
Derefter vandt hun forskellige fotokonkurrencer.
“Dit foto Studie” ´s portrætfotokonkurrence 2006
Amtets trafiksikkerhedskampagne 2006, med temaet “Livet er smukt”.
Prisoverrækkelse på Louisiana.
1 præmie i IndustriKultur 2007´s fotokonkurrence,
COOPs´fotokonkurrence for naturproduktet Anglemark.
Udvalgt til “Lee make history” 2007
Udstillede på Espergærde bibliotek 2007
Kunstudstilling fra 2. oktober-13. november 2020
ved Vibeke Buchwaldt og Gitte Horst Nielsen
Der vil ikke være fernisering på grund af Corona situationen, men udstillingen kan ses i kirkens åbningstid og ellers efter aftale med kunstnere eller kunstudvalget ved Ellen Merrild 2089 1290
Vibeke Buchwaldt er uddannet arkitekt / industriel designer fra Kunstakademiets Arkitektskole i København.
Har altid tegnet. Det er for mig den enkleste måde at forstå sammenhænge, dimensioner og rummelighed på.
Maler akvarel og nyder at se pigmenterne blande sig med vandet og hinanden på papiret og danne forunderlige former.
Arbejder med objekter i grænselandet mellem design og kunst, i form af bl.a. mobiler og skulpturelle udsmykninger.
Jeg har de senere år også malet akryl på lærred som denne udstilling viser eksempler på.
Jeg er lokal, bosat i skoven i Hellebæk, hvor jeg ofte finder inspiration til mine motiver.
Gitte Horst Nielsen:
Til daglig arbejder jeg indenfor dysleksiområdet, hvor jeg underviser unge og ældre ordblinde i både dansk og engelsk.
Det at male er for mig ét langt frikvarter, hvor positive tanker kommer og problemer forsvinder…. i altfald, mens jeg maler.
Jeg inspireres af alt – egne fotos, andre malere, af naturen - navnlig havet og stranden, årstidens farver og det skiftende lys.
Jeg maler akryl på lærred.
Udstilling fra marts til september 2020 ved Jim Wiinholt hænger i Sthens Kirke
Jim Wiinholt (1942) Humlebæk, Gået på Julius Thomsensgade malerskole.Fader Billedkunstner Gordon Wiinholt, moder Grete Juul, dameskrædder med artistisk tilsnit.
Jim W.- har udstillet siden 1966, første gang var på Værløses ny åbnede bibliotek. Siden utallige udstillinger i kunstforeninger og blandt andet 2 gange på KE, kunstnernes efterårsudstilling, Sønderjyllands Kunstmuseum, 3 gange på VK, Vestsjællands Censurerede forårsudstilling. 3 gange på Limfjordens Censurerede udstilling. Bang & Olufsen expose I Paris Rue Saint Honoré.
Leveret Malerier til fremtidshus v/ teknologisk institut Herning Messen.
1 ste pris for forslag til Vandtårnet i Åkirkeby.
Publikumspris Dansk Kunst 1990, Flyglet i Hørsholm.
Udført Rum udsmykning, Supergrafik på Coloplast i Espergærde. Supergrafik Statsanstalten for livsforsikring, Elektronik firma Scanmatic. Medvirket med supergrafik til Hvidovre Hospital. O.M.A.
Udstilling søndag, den 12. januar - tirsdag, den 25. februar ved Ellen Merrild
Min Kunst-Verden
Jeg har malet i mange år, startende med blyantstegning og akvarel. Nu maler jeg mest akryl på lærred. Mit udtryk er kraftfulde abstrakte malerier med figurative elementer i meget klare og stærke farver. Glæden ved at male skulle gerne skinne igennem i mine værker.
Jeg arbejder meget med kontrasten mellem lyse og mørke toner, så billedet domineres ofte af spillet mellem farverne i en stærk sammensætning. De forskellige lag i mine billeder spiller hinanden ud og der bliver arbejedet med rum og finurlige konstruktioner i et modspil til farvesymfonierne.
Jeg facineres af at tage udgangspunkt i former, som vi omgiver os med og som man mindst venter kan danne baggrund for ideer til et maleri. Inspirationen henter jeg lige fra at opdage små ting i haven/skoven til oplevelser på spændende rejser rundt i verden.
Jeg har løbende sørget for at uddanne mig ved at deltage i kurser hos forskellige kunstnere med hver deres særpræg. Hvert år rejser jeg til Italien og deltager i et intensivt malerikursus.
Jeg har atelier og galleri (Galleri Merille) på hjemmeadressen, hvor jeg også afholder inspirationsdage sammen med andre kunstnere eller folk der gerne vil lære at male. Her har jeg også altid udstillet en del af mine egne værker.
Jeg deltager i en række udstillinger såvel i kunstforeninger som hos virksomheder - disse udstillinger annonceres her på min hjemmeside.
Har du lyst til at se mere,så kontakt mig endelig www.merille.dk
Udstilling 3. november - 10. december 2019 ved Olaf Hauge
Fra den 3.11.2019 til den 10.12. 2019 udstiller kunstneren Olaf Hauge sine malerier
i Sthens Kirke, Egevænget 2, Helsingør.
Olaf Hauge maler malerier af den enkle grund at han nyder at gøre det og fordi han er meget optaget af alt det man kan gøre med farver.
Kunstneren siger om sig selv: ”Jeg har malet i mange år ligesom min interesse for malerkunst går lang tilbage, til mine mange år som humanistisk lærer på Helsingør Gymnasium.
Den største udvikling i mine billeder er sket inden for de seneste 7 år, hvor jeg har lært meget om maleteknik, komposition, motiv- og farvevalg. Jeg har i høj grad forladt oliefarverne, som ellers i mange år var mit foretrukne medie. Langt de fleste af mine billeder er i dag malet med akrylfarver.
Som de fremgår af min hjemmeside, www.olafhauge.dk, er mine malerier langt fra ensartede i motivvalg, men alligevel vil der nok kunne anes en gennemgående malestil i de fleste malerier. Motivmæssigt vil der i mange tilfælde kunne anes en inspiration fra forskellige geografiske område, ligesom også mytologiske og kulturhistoriske emner ofte forekommer, og så citerer jeg ofte mere eller mindre kendte malere. ”
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mit navn er Olaf Hauge, og jeg maler billeder, fordi jeg nyder at gøre det, og fordi jeg er meget optaget af alt det man kan gøre med farver.
Jeg har malet i mange år, ligesom min interesse for malekunst går langt tilbage, til mine mange år som humanistisk lærer på Helsingør Gymnasium.
Den største udvikling i mine billeder er sket inden for de seneste 7 år, hvor jeg har lært rigtig meget om maleteknik, komposition, motiv- og farvevalg. I den forbindelse har jeg også i høj grad forladt oliefarverne, som ellers i mange år var mit foretrukne medie. Langt de fleste billeder, jeg maler nu om dage, er malet med akrylfarver, som jeg er blevet rigtig glad for at arbejde med.
Som det vil fremgå af min hjemmeside og udstillingen, er mine billeder langt fra ensartede i motivvalg, men alligevel vil der nok kunne anes en gennemgående malestil i de fleste billeder. Motivmæssigt vil der i mange af billederne kunne anes en inspiration fra forskellige geografiske områder, ligesom også mytologiske og kulturhistoriske emner ofte forekommer, og så citerer jeg ofte mere eller mindre kendte malere.
Hvis I vil se en samlet oversigt over min produktion, kan det ske på www.olafhauge.dk.
Billedkunstner Elsebeth Schibbye
Fernisering Elsebeth Schibbye d.9.9.18 kl. 11.15 i kirkens lokaler.
Udstillingen er fra søndag den 9.9. til søndag den 21.10.18 i kirkens åbningstid som er:
tirs., ons. fredag kl. 9-12 torsdage kl. 10.30-12 samt kl. 16-18.
Elsebeth Schibbye fortæller som sin egen virke:
- Jeg er en glad amatør udi malerkunsten. Jeg begyndte desværre først at male for ca.10 ar siden og blev fluks grebet. Det varede heller ikke længe før oliefarverne blev foretrukket, fordi jeg syntes farvedybden er flottere, det giver et intens farvespil og det tørre langsommere og kan derfor give muligheder for fortrydelse og udnyttelse.
Jeg afprøver forskellige malermåder og motiver, ofte indgår lidt humor. Det, at veksle mellem forskellige stilalter er jo et privilegie man har som amatør, og jeg hygger mig meget med den tidskrævende hobby.
Fernisering Julie Fjellvang d.18.11.18 kl. 11. i kirkens lokaler.
Vangede billeder Anno 2019
Magisk julekalenderudstilling
Udstillingen er fra søndag den 18.11. til søndag den 6.1.19 i kirkens åbningstid som er:
tirs., ons. fredag kl. 9-12 torsdage kl. 10.30-12 samt kl. 16-18.
Julie Fjellvang fortæller om sin udtilling:
Gennem 24 rim illustreret med collager og akvareller udstiller Julie Svane Fjellvang i december måned sin egen version af Vangede Billeder Anno 2019. Det er en historie om at være mor og kunstner og det at have naboer.... Sure fru Olsen, liv og glade dage og banken i loftet med en stok blandes med mysteriet om nogle særlige brunkager.... Kom og se udstillingen og få hele historien om
hvad der skete den jul i Vangede....
Afholdte udstilllinger i 2018:
Billedkunstner Søren Bøgh
Fernisering Søren Bøgh d.8.4.18 kl. 11.30 i kirkens lokaler.
Udstillingen var fra søndag den 8.4. til søndag den 13.5.18.
Søren Bøgh er medlem af Hornbæk Kunstnerne og Kunstrunden Nordsjælland. Om sig selv fortæller han at han er: ”Født i februar 1942 og har en uddannelse som navigatør. Som kunstner er jeg selvlært og arbejder som maler, grafiker og skulptør. Som 8-årig blev de første værker til, idet kunsten er kommet ind med modermælken, da familien har været udøvende kunstnere de sidste 6 generationer. Gennem årene har interessen udviklet sig, stærkest udtrykt i grafik og motiverne er inspireret af oplevelser i naturen, især himlen og havet. Har som sømand rejst over det meste af kloden.”
Herudover fortæller Søren Bøgh at han har : ”Modtaget undervisning i grafiske teknikker af Bente Polano, samt et femugers kursus på kunsthøjskolen Torstedlund. Blev på Kunstforeningen for Helsingør og omegns generalforsamling i 2006 valgt med de bedste billeder, og i 2010 som årets kunstner. Har været kasserer i Kunstforeningen for Helsingør og omegn, og er nu kontaktperson for Nordkystens Croquisgruppe.”
Den åbne Udstilling
Alle lokale kunstnere er velkomne til at udstille deres billeder i Sthens Kirkes gangarealer.
-Tors. d. 18. jan. 2018 kl.16-18:Kunstnere aflevere værker i Sthens Kirke
- Fred. d. 19. jan. 2018 kl.16-18:Kunstnerne hænger selv de antagne værker op i Sthens Kirkes gangareal
- Søn. d. 21. jan. 2018 kl. 11.30: Fernisering
- Tors. d. 22. feb. 2018 kl. 16-18: Nedtagning af udstillingen og afhentning af billederne.
Udstillingen slutter torsdag d. 22.2.2018.
Sthens sogns kunstudvalg inviterer til ”Den åbne udstilling” som har fernisering søndag d.21. januar 2018 kl.11.30. Alle lokale kunstnere er velkomne til at udstille deres billeder i Sthens kirkes gangarealer. Billederne skal være i olie, akryl, akvarel eller foto indrammet neutralt eller i rammer med glas eller pleksiglas. Hver kunstner kan maksimalt aflevere fire billeder/værker. Og alle kunstner vil få antaget mindst ét værk. Udstilling af billederne er på eget ansvar. Værkerne kan afleveres torsdag d. 18.1.18 mellem kl. 16-18 til kirken. Fredag d. 19.1. kl. 16-18 hænger kunstnerne selv de antagne billeder op og tager de ikkeantagne billeder med tilbage. Udstillingen kan ses frem til torsdag d. 22. februar 2018 hvor nedtagning af afhentning af billederne foretages ml. kl.16-18.
- Hvis der kommer flere billeder, end der er plads til, foretages der lodtrækning mellem de antagne billeder oplyser Jørgen Bayer fra Sthens Sogns Kunstudvalg.
Afholdte udstilllinger i 2017:
Grace Kjartansson
Sthens kirkes kunstudvalg har glæden af holde fernisering for kunstmaler Grace Kjartansson d.5.11.
kl. 12 i kirkens lokaler.
Udstillingen er fra den 5.11.-17.12.17 i kirkens åbningstid.
Kunstmaleren fortæller om sig selv ” Jeg er født på Jamaica og blev senere uddannet som sygeplejerske og jordemoder i England.
Efterfølgende slår jeg mig ned i Danmark og har boet her siden 1968. I mit aktive arbejdsliv har jeg arbejdet på sygehuse og plejehjem forskellige steder i landet indtil pensionsalderen indtraf. Jeg har altid interesseret mig for kunst og har tegnet og malet i det små, men fik mere tid til det, da jeg gik på pension. Min malestil strækker sig fra naturalistisk til abstrakt og fra prang farver til afdæmpede farver.
Jeg har tidligere udstillet i Mørdrup Kirke, Sthens Kirke, Tikøb Kirkeladen, Egebæksvang Kirke samt Espergærde Bibliotek med Espergærde Malegruppe, som jeg er medlem af".
Billedkunstner Lillian Thornberg
- Påskeudstilling med Fernisering søndag 9 april kl. 11 - nedtaget 17. maj
Fotokunstner John Kjær
- 13. august kl. 11 - nedtagning 20. september 2017.
Udstillingen varede fra 13. september til 20. september 2017. Fernisering d. 13. september 2017 kl. 11.
Fotokunstner John Kjær viser fotografier med motiver fra øen Fur, havet og situationer, hvor han har fanget "øjeblikket" der har anskuelligøre detaljen.
Om sig selv kan John Kjær fortælle:
” Portræt af fotografen: Mine forældre var ivrige hobbyfotografer, og i 1950 indrettede de et mørkekammer i vores kælder. Det var her jeg fik interesse for foto. Som 17 årig stak jeg til søs og har siden dyrket fotografiet som hobby. Jeg har været rundt omkring på kloden. Jeg har deltaget i den årlige fotokonkurrence blandt alle skandinaviske søfarende. Det blev til et par første præmier i 1966, 1967, og bronze i 1968 og 1980.
Udstyret gennem årene var analoge kameraer som Zeiss superikonta, Voigtlãnder, Olympus, Minolta, Leica type F og M, Leica spejlrefleks R6 og Hasselblad. Medio 1990 fik jeg mit første digital kamera fra Kodak i USA, og siden har jeg haft et hav af forskellige digitale kameraer som Leica, Contax, Lumix,
Konica /Minolta. Mine ”fotoøjne” nu er mærket Sony, med følgende kameraer: RX 10 mark 1 og 3, Sony RX 100 mark 3, Sony Alpha 7 2 R og Fuji X 100 S.
Jeg har altid et kamera på mig, fordi lige pludselig er billedet der. Som naturmenneske glæder jeg mig over alt det smukke, jeg ser på min vej, alt efter om det er ved havet, i skoven eller situationer, hvor jeg fanger ”øjeblikket”, og Jeg er meget optaget at komme tæt på for at anskueliggøre detaljen (næsten som fraktaler). Computeren er mit ”mørkekammer”, og her kommer jeg i tit i ”Flow” og mister tit tidsfornemmelsen i skabelsesprocessen. Jeg har selv udstillet flere steder bl.a. i Køge, København og Helsingør, og har deltaget i klub udstillinger i Helsingør, Humlebæk og Rødovre.
Leverer af og til fotos til "Helsingør det i dag". Jeg bor i Snekkersten og er medlem af fotoforeningen "Fototosserne.”
Afholdte udstillinger i 2016:
Lena Seide: FANTASTISKE ISLAND
Efter 2 oplevelsesrige rejser i Island, har den lokale kunstner, Lena Seide omsat sin instryk fra over 7000 fotos til malerier.
Lena arbjeder med flere teknikker - såsom maizenagrød, madpapir, spartelmasse, power tex, panpastel og akryl, hvilket giver sig udtryk i båe naturalistiske som abstrakte fortolkningen af kraft, lys og farver.
Lena har i sit tidligere virke som guide rejst i mange lande verde over, men aldrig har hun set et så smukt og forskelligartet land som Island.
Spruttende gejsere, voldsomme vandflad, gletchere og isbjerge, lavasletter og vulkaner, laguner hvor man svømmer rundet i 38 grader varmt vand, smukke dale og ikke mindst nordlys - en ubeskrivelig smuk natur. Ved hvert vejsving åbenbarer der sig det ene mere fantastastiske landskab efter det andet.
Sthens kirke har fornøjelsen af at vise Lena Seide malerier frem til og med 2. november
Billedkunstner N.P. Dahlerup
Fernisering søndag 20. marts kl. 11 - nedtaget 23. april
Maleren og grafikeren Niels Peter Dahlerup har arbejdet med grafik og oliemaling i over halvtreds år.
N.P. Dahlerup udtrykker ofte historier i billedserier, og også hans rejseoplevelser fra Færøerne, Sverige, Frankrig, Tyrkiet, Assisi i Italien, kommer til udtryk i tegning, grafik og på lærred. Størrelsen på hans billeder varierer fra miniature til meterstore vægmalerier. I sit billedudtryk er han figurativ og koloristisk, og farveholdningen spænder fra de lyse til de dybe farver. I mange af hans landskabsmalerier gemmer der sig en rig billede- og farverigdom, så der kan findes nyt i dem hele tiden, de fleste malerier er ikke stationære, men fortæller forskellige historier.
N.P. Dahlerup har udstillet i det meste af Danmark, i Sverige, Tyskland og Italien.
N. P. Dahlerup er uddannet på Kunsthåndværkerskolen, Grafisk Højskole, Akademiets Croquiskole og Holbæk Kunsthøjskole. Han har i en årrække modtaget privat undervisning hos Peder Tuxen Rosenstand.
Kristian Ribers kunstfotoudstilling
Fotografierne er digitale optagelser af planter i hjemmets have. Optagelserne er derefter bearbejdet på computer. Farverne er vendt om til deres komplemæntærfarver og senere er nogle af farverne yderligere bearbejdet. Resultatet er eventyrlige, magiske billeder fra en have.
Man kan gå på opdagelse i billederne og vil måske kunne se, hvad det oprindelige motiv er. En virkelighed skabt om til en ny virkelighed.
Kristian Ribers er primært autodidakt, men har deltaget i kurser på Fotoskolen Fatamorgana. Allerede i 1989 fik han optaget et fotografi på Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie. Derudover har hans fotografier siden 1991 været udstillet i en række kunstforeninger i Danmark og Sverige.
Udstillingen viser forskellige billedserier bl.a. en på 30 billeder med titlen ” Fra en have - where colours grow ”.